Project Drents samenwerkingsverband MGZ voor mensen met een beperking
Om de druk op huisartsen te verminderen en te zorgen voor een goede en efficiënte samenwerking rondom de medische zorg wordt ingezet op werken volgens het Stepped Care model. Dit model gaat ervan uit dat iedere professional doet wat bij zijn taak past en opschaalt indien nodig. In december heeft een eerste bijeenkomst plaatsgevonden met professionals vanuit verschillende zorgaanbieders uit de regio om te zorgen voor betrokkenheid en draagvlak bij professionals en een gezamenlijk beeld van de toekomstige situatie.
Een belangrijk onderdeel is verpleegkundige triage. Door een deel van de MGZ gerelateerde vragen op afstand te ondervangen krijgen huisartsen alleen vragen die voor hen bedoeld zijn. Daarnaast heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden met artsen VG uit de regio: zij staan open voor regionale inzet en samenwerking om te zorgen dat boven op het basisaanbod van de huisarts ook specialistische expertise beschikbaar is. Voor nieuwe zorginitiatieven (ouderenzorg en VG) is een routekaart opgesteld, waarbij nieuwe zorgaanbieders worden gevraagd zich aan te sluiten bij regionale afspraken voor de organisatie van de medische zorg.
De komende periode gaan we verder met het organiseren van regionaal aanbod verpleegkundige triage. Er zijn gesprekken gaande met zorgaanbieders die verpleegkundige triage bieden. Hieruit volgt een concreet plan hoe dit breder beschikbaar gesteld kan worden. Met de artsen VG wordt een vervolg gepland zodra er meer informatie is over beschikbare en benodigde capaciteit nu en in de toekomst (vanuit de pilot regionale capaciteitsraming MGZ-VG). Bij de huisartsen gaan we het aanbod triage en de beschikbare specialistische expertise in de regio meer onder de aandacht brengen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!