Regiohub, een nieuwe vorm van samenwerken. Nieuwsgierig? Ga in gesprek met een van de koplopers
In de gehandicaptenzorg is de druk hoog, zowel menselijk als financieel, en de verwachting is dat de druk alleen maar zal toenemen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben een aantal bestuurders met het zorgkantoor de handen ineengeslagen om op regionaal niveau naar innovatieve oplossingen te zoeken. Hun antwoord? De oprichting van een regiohub.
Wat is de regiohub?
De regiohub is een samenwerkingsverband waarbij zorgaanbieders in de regio gezamenlijk optrekken. Het doel is om 24/7 begeleiding en behandeling op afstand te bieden aan zorgvragers, mantelzorgers in de gehandicaptensector en ook GGZ, Jeugdzorg en Ouderenzorg. En consultatie en expertise voor professionals. Dit alles vanuit een centraal punt: de regiohub.
Een nauwere aansluiting op elkaar waardoor professionals gesterkt worden en cliënten vaker (goed) op hun plek kunnen blijven.
De kracht van samenwerking
Deze hub gaat verder dan alleen ondersteuning; het is ook een broedplaats voor het doorontwikkelen van kennis van begeleiding en behandeling op afstand met de bedoeling de zorg in de regio in stand te houden, zo mogelijk voor meer mensen met een hulpvraag. Samen streven partners naar verbeteringen op inhoudelijk, technologisch en organisatorisch vlak, met als doel het toepassingsbereik van begeleiding en behandeling op afstand uit te breiden.
De regiohub belooft een keerpunt te zijn in de manier waarop we zorg verlenen. Door samen te werken, kunnen we niet alleen de huidige druk verlichten, maar ook een toekomstbestendige gehandicaptenzorg creëren.
De regiohub is van en voor de regio. Je bent als zorgorganisatie van harte welkom om aan te sluiten.
Brede bestuurdersbijeenkomsten op 6 en 22 mei
Tijdens deze bijeenkomsten is het idee van de regiohub gepresenteerd en zijn de kansen en mogelijkheden die de regiohub biedt, verkend. En ook, waar zitten de zorgen en wat is nodig voor samen succesvol veranderen? De presentatie kun je hier bekijken.
Een gezamenlijk initiatief
Deze beweging wordt gedragen door:
- Erik van Malenstein (Ambulante Hulpverlening Midden Nederland)
- Esther Liefers (Baalderborg Groep)
- Margreet de Graaf (Cosis)
- Geert Bos (De Trans)
- Hugo Broekman (Frion)
- Suzanne Leijendekkers (Trajectum)
- Johan Dusseljee (Vanboeijen)
- Jan Schotsman (Zorggroep Boat)
Onder begeleiding van het programmateam en in nauwe samenwerking met het Zorgkantoor.
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de regiohub en wat dit betekent voor de toekomst van de zorg